הדרך הבטוחה להצלחה בתאוריה
מבחן תיאוריה בנוי ממאגר של כ-1800 שאלות, וזה בלתי אפשרי לשנן ולזכור את כל התשובות.
ולמרות זאת, רבים מהניגשים למבחן תאוריה מאמצים את דרך השינון ומנסים לזכור כמה שיותר תשובות בעל פה. העניין הוא שאנחנו משאירים הכל בידי המזל בלבד. אם נקבל שאלות קלות או כאלה שאנחנו זוכרים את התשובה – הצליח לנו. ואם לא – הלך עלינו וניאלץ לחזור שוב על המבחן.
נכון אומנם שיש סוג של שאלות ידע שאפשר לזכור את התשובות עליהן רק באמצעות שינון התשובות הנכונות. מדובר בשאלות על תקנות תעבורה ברורות בנוסח "מה מותר ומה אסור". כגון: מה המהירות המותרת בדרך עירונית? – כאן צריך לדעת את התשובה הנכונה ולשלוף אותה מהזכרון, הבנה לא תעזור פה.
אולם לימוד תיאוריה שהוא רק שינון ללא הבנה, אינו מספיק כדי לענות על שאלות הבנה. כשאני אומרת הבנה אני מתכוונת להבנה אמיתית, הבנה שבעקבותיה ניתן יהיה ליישם את החומר. הכוונה היא לשאלות השכיחות היום בתוך שאלוני מבחן תאוריה שמתחילות בביטוי הבא: כיצד תנהג כאשר… – כאן הנבחן צריך לנתח את הסיטואציה, להבין את כל מכלול ההוראות במצב מסוים כביש – וליישם נכון את מה שלמד לגבי זכות הקדימה בצומת ללא תמרורים ורמזורים או לגבי זכות קדימה בצומת עם תמרורים ורמזורים – הכל בהתאם לנתונים שיש בשאלה ובתמונה המצורפת אליה.
במאגר השאלות יש הרבה שאלות כאלה – והסיכוי שתפגשו אותן בתוך שאלון מבחן תאוריה שלכם הוא גדול ביותר!!!
כדי להצליח לעבור מבחן תאוריה חשוב מאוד ללמוד תאוריה באופן חווייתי – וחשוב מאוד שהלמידה תהיה מהנה מאוד. המטרה היא הרי הבנה מעמיקה ככל האפשר של תנאי הדרך והכביש המופיעים בתמונה המצורפת לשאלה במבחן תאוריה, ולכן אין טעם לשנן מי הרכב בתמונה שנכנס ראשון לצומת ומי הרכב שנכנס שני לצומת בשאלה מסויימת – אלא יש להפנות את תלמיד התאוריה לחקור, לקרוא נכון את התמונה ולהגיע לתוצאה לאחר מחשבה וחקירה. כאשר אנחנו מאפשרים לעצמנו למידה תוך חקירה, אנחנו מפתחים את יכולת ההבנה שלנו ובה בעת גם את המחשבה הרציונלית שלנו.
חשבו על כך: שינון תקנות העבורה הוא דבר מאוד משעמם – לא עדיף שהשינון יהיה בגדר של משחק שבו נצליח לשנן כללי התנהגות משעממים מבלי להרגיש??? נשמע הגיוני, לא???
ואכן, יש לנו פתרון בשבילכם: הפתרון הוא לשחק תיאוריה – להפוך את לימוד תיאוריה למשחק מהנה – משחק הרמזים!!!
כולנו אוהבים לשחק. הצלחה במשחק נותנת לנו תחושת ערך לא קטנה, והבטחון העצמי שלנו עולה. משחק הוא דרך מעולה להפוך את הלמידה בכלל, ואת לימוד תאוריה בפרט, ללמידה מהנה במיוחד.
חשוב שנהנה מהמשחק. במידה והמשחק ישעמם אותנו הרי שהוא יעלה בנו מחדש את חוסר הנכונות ללמוד ואת כל גורמי הדחיינות שמביאים אותנו לדחות את לימוד התאוריה יום אחר יום. לכן פיתחו אתר לימוד תאוריה שנקרא "קחו רמז!" או בשמו המלא: משחק הרמזים.
וזה עובד ככה, פשוט אבל חכם: כשתלמדו באתר לילך תאוריה הרי שלכל שאלה ממאגר השאלות עבור מבחן תאוריה של משרד התחבורה תקבלו רמזים שיעזרו לכם לענות על השאלות.
כללי המשחק: נכנסים למבחן תאוריה, למשל מבחן תיאוריה בנושא: מתן זכות קדימה – וקוראים את השאלה הראשונה. לפני שעונים תשובה לוחצים על מקש קחו רמז ומקבלים רמז כשהוא ממורקר בצהוב. קוראים את הרמז, מבינים מהי התשובה הנכונה, חוזרים לשאלה ועונים תשובה מתוך ידיעה ולא מתוך ניחוש. רק אז עוברים לשאלה הבאה.
פשוט אבל גאוני!!! בשיטה זו המשלבת בין לימוד לתרגול לומדים נושא קצר ומיד מיישמים אותו במבחן תאוריה – בדרך זו מחזקים את הזיכרון ומשפרים את היכולת שלנו לענות נכון כשאנחנו בתוך מבחן תאוריה על אמת. זהו תרגיל זיכרון שמסייע לכם לזכור את התשובות הנכונות בתוך מבחן תאוריה.
יודעים את התשובה? יופי, הקליקו עליה. טעיתם? לא נורא, קחו רמז! קראו אותו בתשומת לב ומצאו בתוכו את התשובה הנכונה. לא יודעים את התשובה? אל תנחשו, אל תלכו בדרך של "ניסוי ותהייה" ואל תקליקו על התשובות באופן אקראי עד שתגיעו לתשובה הנכונה. זה לא יקדם אתכם בכלום. הפתרון: קחו רמז! ומצאו התשובה הנכונה בכוחות עצמכם!
בדרך חכמה זו נוכל לזכור הרבה יותר טוב את התשובות הנכונות, נבין את כלל הנהיגה בדרך ונדע ליישם אותם בתבונה. התוצאה? נצליח כבר בפעם הראשונה לעבור מבחן תאוריה!