זה כבר מעל 20 שנה מאז העולם נתקל לראשונה בספר הראשון על נער הקסם. אנשים מכל קצוות תבל קראו בעצירת נשימה על קסמים, יצורים פנטסטיים, שיקויים מסוכנים ומריבות נגד כוחות רעים. ועל פי עיתון חדש, ניצחון הילד הקוסם, אינו מוגבל לדפי סדרת הספרים בלבד. למעשה, הוא גורם לאנשים להיות טובים יותר בחיים האמיתיים!
אנחנו מודעים לכך שיש אוקיאנוס של סיבות לזה שיש לכם את הסיפור של הארי פוטר ברצף ספרים בספרייה המשפחתית שלכם. אז היום, אנו שמחים להוסיף לכם עוד טיעון אחד!

מומחים טוענים כי אנשים שהם אוהדים אמיתיים של הארי פוטר והם מחוברים בחום לחבריו נוטים פחות להיות חסרי סובלנות כלפי קבוצות המייצגות סטיגמות למיניהן. הם נוטים לפתח אמפתיה גבוהה יותר כלפי מיעוטים. וזה לא קסם, זה מדע!

היו שלושה חלקים להמחקר אשר אישרו את ההנחה הראשונית. במהלך המבחן הראשון השתתפו ילדים בבית ספר יסודי בשני סקרים. הם נערכו לפני ואחרי שהילדים קראו את החלקים שהכילו פסקאות הקשורות לדעות קדומות (שם דראקו מאלפוי העליב את הרמיוני כי היא היתה מוגלגית) וכמה חלקים נייטרלים (כאשר הארי קנה את שרביטו).
תלמידי תיכון ואוניברסיטה השתתפו בניסויים 2 ו -3 של המחקר. הם נשאלו על רגשותיהם כלפי אנשים זרים לאחר שקראו על הרפתקאותיו של הארי.

כל ההתרחשות יוצאת לפועל כי יש לנו הזדמנות לראות את העולם דרך עיניו של הארי. ולפעמים מה שאנחנו רואים לא עושה אותנו מאושרים. לדוגמה, הנושא המרכזי של הספר הוא האובססיה של וולדמורט לקוסמים טהורים ומכשפות. למעשה, כמעט כל הדמויות בעלילה הזו צריכות להתמודד עם קשיים הנובעים מההבדלים ביניהן.
בעוד הרמיוני היא "מטומטמת קטנה ומטונפת", רון חי במשפחה ענייה, ונוויל לונגבוטום הוא מאוד מגושם. האגריד הוא ענק, שעובד כמורה של הוגוורטס, אך אסור לו להשתמש בקסמים. ולמרות כל ההבדלים הללו, הם עדיין חברים טובים והם תמיד מוכנים לתמוך אחד בשני.

יתר על כן, הארי עצמו יודע כמה קשה להיות שונה. הוא איבד את הוריו, ונאלץ להתבגר עם קרובי משפחתו מתחת למדרגות, "ריאקציונרים, משוחדים, צרים אופקים, בורים וקנאים". לא היו לו חברים, ולעתים קרובות בן דודו היה מתעלל בו. אז הארי מקבל את זה, הוא יודע איך זה.

לכן, סיפור הפנטזיה הזה מסייע לאנשים לראות את חוסר ההגינות בעולם הקוסמים, ולאחר מכן, מהווה השתקפות לקיומן של דעות קדומות גם בעולם האמיתי.
הדמות של הארי מעוררת אותנו ומסייעת לנו להבין שהעיקר הוא להיות אדיב לאחרים בלי לשים לב עד כמה הם שונים. ודברי אלבוס דמבלדור מאשרים זאת: "ההבדלים בהרגל ובשפה משמעם הוא כלום, אם המטרות שלנו זהות וליבנו פתוח".

תרגום, כתיבה ועריכה: מירי שמשי.
קרדיט: Preview photo credit Harry Potter and the Chamber of Secrets / Warner Bros, BRIGHT SIDE